resim

Proje Bilgileri

  • Kategori:
  • Tarih - Saat: 07-06-2024 14:37

DİĞER YARIM PROJESİ

Diğer Yarım Projesi kapsamında Karatay ilçesinde ikamet eden tek ebeveynli (annesi veya babası vefat eden) çocukların haneleri ziyaret edilerek sosyal inceleme raporları tutulmakta ve ihtiyaçları tespit edilmektedir.

Ailelerin ekonomik desteğe ihtiyaç duymasının yanı sıra çocuklarının da akademik, psikolojik, ayni ve sosyal destek yardımlarına ihtiyaçları vardır.

Özellikle bazı çocukların ölüm sonrası yas sürecini sağlıklı atlatamadıkları ve bu sürecin bir travmaya dönüştüğü, buna bağlı olarak akademik başarılarının olumsuz olarak etkilendiği görülmüştür. Ekonomik durum ve sosyal kültürel açıdan zayıf olmaları sebebiyle çocuklar sosyal kültürel faaliyetlerde yer alamamaktadır. Bu projenin amacı tek ebeveynli çocukların psikolojik iyi oluşlarının sağlanmasını ve sosyal refahlarının arttırılmasını sağlamaktır. 

Şu an 30 çocuğa akademik destek verilmektedir. Her cumartesi günü ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklar için okul derslerine destek olmak amacı ile Türkçe, Matematik, Sosyal bilimler, Fen bilimleri olmak üzere gönüllü öğretmenler tarafından düzenli olarak eğitim desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda 4 öğrencimiz gösterdiği başarıdan dolayı dershaneye kaydettirilmiştir.

Proje kapsamındaki çocuklar için ayda 1 kez bowling, ata binme, buz pateni gibi sosyal faaliyetler yapılmaktadır. Ramazan aylarında ise çocuklar iftar programı düzenlenmektedir.